Efter larm om skottlossning i Bro, mellan Stockholm och Enköping, hittade polisen två ihjälskjutna personer. Foto: Christine Olsson/TT

Man efterlyst för dubbelmord i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

En man har anhållits i sin frånvaro och jagas nu av polisen, misstänkt för dubbelmordet på två unga män i Bro, cirka fyra mil nordväst om Stockholm. Männen, som var i 20-årsåldern, hittades ihjälskjutna utanför en förskola natten till torsdagen.

Den misstänkte är sedan tidigare känd av polisen, dömd för mindre allvarliga brott. Polisen har i helgen satt in extra resurser i sökandet efter honom, rapporterar Aftonbladet.

Polisen har inte velat lämna ut några detaljer om de båda offrens relation till varandra eller om möjligt motiv till morden. Enligt Aftonbladets källor förhördes de båda männen som vittnen till en annan skottlossning, som ägde rum i Upplands-Bro i förra veckan.

En man som greps direkt efter brottet kunde efter förhör släppas. Han är avskriven från utredningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.