En person kunde gripas på brottsplatsen, uppger polisen för SVT Nyheter. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Två döda efter skottlossning i Upplands-Bro

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har avlidit i samband med en skottlossning i Upplands-Bro nordväst om Stockholm. En person greps under morgonen men släpptes senare. Skjutningarna skedde i närheten av en förskola som kommer vara stängd i dag.

Ett larm om att en person blivit skjuten i Upplands-Bro kom in till polisen under natten till torsdagen.

Ingen adress angavs i larmskedet. Efter en stunds sökande hittar polispatrullerna en skottskadad person utomhus.

– Självklart startade vi direkt med livräddande åtgärder. Tyvärr gick det inte att rädda livet på personen, säger Kjell Lindgren, presstalesperson hos polisen.

En stund senare hittar polisen ytterligare en person avliden ett par hundra meter från platsen där den första personen hittades. Vid halv tio på torsdagsmorgonen meddelades att anhöriga till offren underrättats.

Gärningsman hittad vid brottsplatsen

En person som kom till brottsplatsen greps och fördes till polisstationen för fortsatt utredning. Denna person släpptes senare och polisen meddelar under eftermiddagen att det inte finns någon frihetsberövad i ärendet.

– Vi har i nuläget rätt mycket personal på plats. Vi söker information på platsen och jobbar med att identifiera de avlidna personerna, berättar Kjell Lindgren under morgonen.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Stockholm misstänks morden ha koppling till den skjutning i Upplands-Bro som skedde för en dryg vecka sedan.

Förskola stängd

Skjutningarna skedde i närheten av Norrängens förskola. Eftersom området är avspärrat är förskolan stängd i dag, meddelar kommunen. Personal kommer finnas på plats vid förskolan och hänvisa vidare till Råby och Norrgrindens förskolor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.