Fallet har granskats av Stockholmspolisens Kalla fall-grupp och ny information har nu kommit fram i det 24 år gamla ärendet. Foto: Google maps

Man gripen för 24 år gammalt mord

Publicerad

Polisens Kalla fall-grupp har granskat ett mord som skedde i Upplands Väsby 1995. Nu har en 55-årig man gripits.

Det var i december 1995 som en 32-årig man dödades i sin lägenhet i Upplands Väsby i norra Stockholms län. Mannen hittades fullt påklädd i sitt badkar, men ingen kunde gripas för mordet, förrän idag.

Fallet har granskats av Stockholmspolisens Kalla fall-grupp och ny information har nu kommit fram i det 24 år gamla ärendet. Det har lett till att en man i 55-årsåldern har gripits misstänkt för mordet.

Nya undersökningsmetoder

– Han greps idag så jag får inte ge mer information just nu, men generellt så handlar det exempelvis om nya undersökningsmetoder eller familjesök när man löser kalla fall. I det här fallet var det bland annat nya undersökningsmetoder, säger Carina Skagerlind, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Hur länge har Kalla fall-gruppen jobbat med ärendet?

– Det är en tid, kan jag säga. Den här bunten de har på sitt bord betar de av och här såg de en möjlighet att komma vidare.

Kalla fall-gruppen hos Stockholmspolisen har i dagsläget cirka 150 ärenden på sitt bord. Den misstänkte har tidigare varit aktuell i utredningen.

Så lät ABC 1995

I SVT:s lokala sändningar rapporterade man kvällen efter mordet:

”En 30-årig småbarnspappa hittades igår kväll död i sitt hem i  Upplands Väsby. Enligt polisens uppgift tyder det på att mannen blivit mördad. Han hittades fullt påklädd i sitt badkar. Idag har polisen knackat dörr i området för att hitta någon som kan ha hört eller sett något som har med 30-åringens död att göra.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer