Arkivbild. Foto: Michelle Derblom Jobe/SVT

Man sågade ned föreningens träd – sägs upp

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-års åldern får sitt lägenhetskontrakt uppsagt efter att han upprepade gånger sågat ned växtlighet på föreningens tomt utan tillstånd, det rapporterar Hem och Hyra.

Mannen, som bott i hyreslägenheten i Kärrtorp i 40 år, anklagas av värden för att ha sågat ned buskar och träd på fastighetsägarens tomt. Enligt Hem och Hyra finns omfattande bevisning mot mannen i uppsägningen av kontraktet som nu ska behandlas i hyresnämnden.

Sågade ned gammalt fläderträd

Bevisningen består bland annat av en lista över hur mycket grönska som försvunnit kring bostadsrättsföreningen där han är hyresgäst. Han ska ha sågat ned ett gammalt fläderträd och gått hårt åt planteringar och buskar.

Mannen ska, när han blivit tillsagd tidigare, ha hävdat att han har tillstånd men han har ännu inte bemött anklagelserna i uppsägningen. Enligt Hem och Hyra är han även polisanmäld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.