Enligt vittnesuppgifter till polisen ska smällar ha hörts i området. Foto: SVT

Man skadad efter misstänkt skjutning i Brandbergen

Uppdaterad
Publicerad

En man har förts till sjukhus efter en misstänkt skjutning i Brandbergen söder om Stockholm på onsdagskvällen. Polisen söker nu efter minst två personer som sågs lämna området.

Larmet kom in till polisen strax efter 19.30 på onsdagen.

– Vittnen ringde och sa att de hade hört smällar som inte lät som fyrverkerier. Man uppfattade dem som skott, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Minst två personer sågs lämna området efter smällarna. När polisen kom till platsen hittade de en man som tros ha blivit skjuten i benet.

– Det är de initiala uppgifterna. Vi kommer att åka till sjukhuset och prata med målsäganden, men först måste sjukvården göra sitt, säger Eva Nilsson.

Den skadade mannen var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, uppger polisen. Ett stort antal polispatruller är i området och talar med vittnen. Brottsplatsen är avspärrad och tekniker har kallats dit.

Polisen rubricerar händelsen som grov misshandel. Ingen person är gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.