Flera polispatruller kallades till platsen. Foto: Brottsplats Sthlm

Man skottskadad i Kista

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har hittats skadad efter en misstänkt skottlossning i Kista i nordvästra Stockholm. Polisen har inlett en förundersökning om synnerligen grov misshandel.

Polisen larmades till Kista i nordvästra Stockholm 22.20, då personer i området hört ljud som lät som smällar eller skott.

– När vi kom till platsen fann vi en skadad person utomhus med troliga skottskador. Han var vid medvetande och var talbar. Men han har förts till sjukhus med ambulans, säger polisens presstalesperson Åsa Wallentin.

Polisen knackar dörr, kontrollerar personer i omgivningen och hör vittnen. En förundersökning om synnerligen grov misshandel har inletts.

Varför blev det just den rubriceringen?

– Det har personen som leder insatsen ute beslutat. Jag har inte pratat med honom. Men antagligen handlar det om brottsoffrets skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.