Bild från övervakningsfilmen som visar hur den misstänkte gärningsmannen attackerar polismannen bakifrån med knivhugg. Foto: Polisen

Man som knivhögg polis inte psyksjuk

Uppdaterad
Publicerad

Den man som åtalats för att ha knivhuggit en polisman vid Medborgarplatsen i Stockholm är inte psykiskt sjuk. Det fastslår Rättsmedicinalverket i ett yttrande till tingsrätten, rapporterar Ystads Allehanda.

Enligt utlåtandet begick mannen inte det misstänkta brottet ”under påverkan av en allvarlig psykisk störning”. Han lider inte heller generellt av någon sådan störning enligt Rättsmedicinalverket.

Rättegången återupptogs på fredagen i Stockholms tingsrätt. Den misstänkte har uppgett att han är 17 år, men en medicinsk åldersbedömning talar, enligt åklagaren, för att han var över 18 år vid överfallet, som skedde den 31 augusti förra året. Polisen höggs i nacken men klarade sig utan allvarliga fysiska skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivattack mot polis vid Medborgarplatsen

Mer i ämnet