Foto: TT arkivbild

SL-kortet populärt på skärgårdsbåtarna

Publicerad

I början av januari kunde man börja använda sitt SL-kort på skärgårdsbåtarna och redan har drygt 30 000 personer hoppat på en båt med sitt kort, det rapporterar tidningen Mitt i.

I början av året så införde Stockholms läns landsting en försökperiod där SL-kortet ska gälla på vissa av Waxholmsbåtarna. Anledningen är att få fler att besöka skärgården och att fylla båtarna vintertid.

31 456 har åkt med båtarna

Totalt har 31 456 personer använt SL-kortet men hur många extra resenärer som valt att åka ut i skärgården kan man inte se.

– Nej, vi har inte koll på hur resandet förändrats. Men de som kör båtarna säger att det är fler passagerare nu, säger Gustav Hemming, skärgårdslandstingsråd Stockholms län till tidningen Mitt i.

Foto: TT arkivbild

Utvärderas till vintern

Försöket kommer att pågå fram till den sista april och ska sedan utvärderas. Enligt skärgårdslandtingsrådet Gustaf Henning kommer det inte bli aktuellt att projektet ska gälla året om.

– Nej, då skulle vi inte få plats med alla resenärer, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.