Foto: TT

Nu gäller SL-kortet på Waxholmsbolaget

Uppdaterad
Publicerad

Idag började SL:s nya taxa att gälla och zongränserna försvinner. Samtidigt som S-kortet gäller på Waxholmsbolagets trafik under vår- och vinter och hösttidtabellen. Det efter ett beslut i landstingsfullmäktige med motiveringen att få fler att söka sig till skärgården under lågsäsong.

– Kan vi förlänga säsongen för skärgårdens restauranger och boenden betyder det mycket för jobb och framtidsutsikter i skärgården. När vi nu öppnar upp för mer och enklare resande hoppas vi detta kan leda till ökade intäkter för skärgårdsföretagen, säger Gustav Hemming (C) skärgårds- och regionplanelandstingsråd.

60 kronor för en enkelbiljett

Men det gäller att hålla ordning på SL-kortet när man åker kollektivt, för samtidigt blir det betydligt dyrare att handla en enkelbiljett av en konduktör. Priset för en enkelbiljett är hela 60 kronor om du handlar den av en konduktör. Billigare blir det om du köpt enkelresan med reskassa då blir kostnaden 30 kronor.

Månadskortet höjs från 830 kronor till 860 kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.