Foto: Christopher Gimling Shaftoe, SVT.Visa alla (3)
Visa alla (3)

Många poliser i city vid demonstrationer

Uppdaterad
Publicerad

”Vi är på plats för att se till att det inte blir bråk”.

Klockan 12.00 samlades ett par hundra anhängare till vänsterorganisationen ”Allt åt Alla” på Norrmalmstorg för att demonstrera mot de budskap gruppen ”Folkets demonstration” framförde en timme senare på samma plats.

Allt åt alla menade att de åsikter Folkets demonstration stod för är främlingfientliga och rasistiska och därför valde de att anordna en motdemonstration.

– Budskapet är att vi vill få bort det rasistiska hatet från gatorna. Vi hoppas det blir ett fredligt arrangemang, där vi kan bemöta de rasistiska demonstranternas åsikter, säger Fadi Obaya som är talesperson för Allt åt alla till SVT Nyheter Stockholm.

Stor polisövervakning

Många poliser fanns på plats på och runt Norrmalmstorg.

– Vi har fått information om att de här två grupperna som ska demonstrera har olika uppfattningar. Vårt arbete är att se till att de som fått tillstånd till att demonstrera ska kunna göra det, säger Kjell Lindgren som är presstalesperson hos polisen till SVT Nyheter Stockholm.

Han vill inte kommentera om polisen väntar något bråk mellan de två olika grupperna.

– Vi är här för att se till att allt går lugnt tillväga. Vad demonstranterna har för budskap är ointressant för oss så länge det inte rör sig om något som är olagligt, säger Kjell Lindgren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer