Maria Östberg Svanelinds mamma bor på ett äldreboende i Farsta strand. Hör vilka lösningar hon skulle vilja att äldreboenden införde i stället för besöksstopp. Foto: Sandra Kjellström/SVT

Maria besviken över besöksstoppet på äldreboenden

Uppdaterad
Publicerad

Flera privata äldreboenden följer inte Stockholms stads beslut om besöksstopp. På Lydiahemmet i Farsta strand håller man sig till att avråda från besök. Maria Östberg Svanelind, som har sin mamma på boendet, tycker att fler boenden borde hitta andra lösningar för att tillåta besök.

De äldreboenden som Ersta diakoni äger, bland annat Lydiahemmet i Farsta strand, har inget besöksstopp.

– På Ersta har vi beslutat att i stället gå ut med en stark avrådan till anhöriga från att just nu när smittspridningen ökar besöka den boende. Detta kommer att gälla på samtliga våra boenden, säger Ann-Sofi Wetterstrand, socialchef på Ersta diakoni.

TIPSA OSS: Har du påverkats av corona på ett oväntat sätt eller har du en historia du tycker vi borde berätta? Mejla oss på SVT Stockholm.

Maria Östberg Svanelind har tidigare suttit i kommunfullmäktige för socialdemokraterna i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.