Foto: TT

Ministern: ”Marginell fördyring”

Uppdaterad
Publicerad

Infrastrukturminister Anna Johansson (S) anser inte att det var slöseri att frysa motorvägsprojektet Förbifart Stockholm i höstas.

– Det är klart att 160 miljoner kronor är mycket pengar men i relation till hela projektet är det en marginell fördyring på fem promille, sade Johansson i konstitutionsutskottet (KU).

Hon har KU-anmälts av M för att ha brutit mot budgetlagens krav på god hushållning. Motivet till frysningen var att ge Stockholms stad och Stockholms läns landsting möjlighet att omförhandla hur mycket av trängselskatten som ska finansiera den nya motorvägen. Det alliansstyrda landstinget var dock inte intresserat. Ministern pressades på om regeringen inte borde ha väntat med frysningen tills man inhämtat landstingets ståndpunkt.

Johansson försvarade sig med att hävda att det var oklart vilken majoritet som skulle styra landstinget när frysningsbeslutet togs den 23 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förbifart Stockholm

Mer i ämnet