Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Det kommer finnas många covidsjuka i systemet under flera veckor framåt, säger chefläkare Patrik Söderberg. Foto: SVT

Minskning av patienter med covid-19 i regionen – Chefsläkaren: ”Vi ropar inte hej ännu”

Uppdaterad
Publicerad

Antalet patienter som vårdas med covid-19 på något av regionens sjukhus minskade något förra veckan enligt regionens senaste rapport. Läget är dock fortfarande mycket ansträngt på sjukhusen och huruvida nedgången är tillfällig eller kommer att fortsätta är enligt regionen svårt att svara på.

– Vi ropar inte hej ännu, det kan mycket väl vara så att uppgången fortsätter, säger Patrik Söderberg, chefläkare region Stockholm.

Totalt vårdas 603 patienter med konstaterad covid-19 vid något av regionens sjukhus , det är 27 patienter färre än vid förra veckans mätning.Vad nedgången beror på är enligt Patrik Söderberg svårt att svara på.

– Antingen så har smittspridningen minskat på riktigt eller så är det bara en tillfällig variation i antalet patienter som är sjuka, det har vi sett tidigare, säger han.

Hör chefläkaren om covid-läget i videon.

Antal inlagda patienter med covid-19

  • Danderyds sjukhus – 99 personer
  • Södersjukhuset – 87 personer
  • Södertälje sjukhus – 35 personer
  • S:t Görans – ingen uppgift
  • Norrtälje sjukhus – ingen uppgift
  • Karolinska sjukhuset – 145 personer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.