I detta rum misstänker polisen att flera övergrepp ska ha skett. Foto: TT och Polisen

Åklagaren yrkar på tolv års fängelse för Nytorgsmannen

Uppdaterad
Publicerad

Polisen kom mannen på spåren när de utredde ett misstänkt narkotikabrott. I 34-åringens mobil hittades filmer på kvinnor som utsattes för sexuella övergrepp och våldtäkter medan de tycktes sova eller vara medvetslösa. Fälls han kan han räknas till Sveriges värsta serievåldtäktsmän. Nu yrkar åklagaren på tolv års fängelse.

Många av övergreppen har skett i mannens lägenhet vid Nytorget på Södermalm i Stockholm.

Utöver våldtäkterna har mannen även åtalats för grov fridskränkning, sexuella övergrepp och barnpornografibrott. Målsägare är 24 kvinnor, vissa av dem har utsatts för mer än ett brott.

Mannen nekar delvis till brott, enligt hans försvarsadvokat Anna Carlén. Vissa brott erkänner han, gällande en del ifrågasätts rubriceringen och vissa nekar han till. i Slutpläderingen vill försvararen att tingsrätten tar i beaktande att den misstänkte var omedicinerad med diagnosen ADD.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytorgsmannen

Mer i ämnet