Polisutredningen började som ett narkotikaärenden, nu är han misstänkt för en grov våldtäkt och 23 våldtäkter. Hör mer om utredningen i klippet. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Nu åtalas ”Nytorgsmannen” för flera våldtäkter – Åklagaren: ”Har gjort vissa medgivande”

Uppdaterad
Publicerad

Den 34-årige man i Stockholm som suttit häktad misstänkt för att ha begått flera sexualbrott mot 24 målsäganden åtalas nu. Enligt åklagaren har mannen nu gjort ”vissa medgivande”.

Mannen som i media kallats ”Nytorgsmannen” häktades i november 2020. Mannen åtalas för flera sexualbrott, bland annat en grov våldtäkt och 23 våldtäkter.

Enligt kammaråklagare Helena Nordstrand ska brotten bland annat ha skett i mannens bostad vid Nytorget på Södermalm, och övergreppen ska ha filmats. Det är dessa som lett till att mannen enligt åklagaren erkänt en del av anklagelserna.

Nytorgsmannen

– Mannen har tidigare nekat till brott, men nu under utredningens gång har han gjort vissa medgivande främst gällande de gärningar som finns fångade på film, säger Helena Nordstrand.

Sovit eller varit påverkade

Enligt Åklagarmyndigheten ska tillvägagångssättet vid de flesta av de åtalade våldtäkterna har varit att mannen förgripit sig på kvinnorna när de sovit eller varit påverkade.

– Vi har identifierat samtliga kvinnor på de övergreppsfilmer vi har anträffat, säger Helena Nordstrand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytorgsmannen

Mer i ämnet