Mannen som bodde vid Nytorget på Södermalm misstänks för flera sexuella övergrepp. Foto: TT

”Nytorgsmannen” begärs häktad för ytterligare sexualbrott

Uppdaterad
Publicerad

Den 34-årige mannen som sedan tidigare sitter häktad för flera sexualbrott begärs häktad för ytterligare fyra våldtäkter, grovt olaga hot och en grov fridskränkning, det meddelar åklagarmyndigheten.

Mannen som i medier kommit att kallas ”Nytorgsmannen” häktades i november i fjol på sannolika skäl misstänkt för tre våldtäkter. På onsdagen 2 juni begärs han häktad för ytterligare brott – fyra våldtäkter, grovt olaga hot och en grov fridskränkning. Han begärs samtidigt omhäktad för ett fall av grov våldtäkt, tio våldtäkter och två fall av sexuella övergrepp som ska ha skett på bland annat Södermalm och i Söderort i Stockholm.

– Brotten har bland annat ägt rum i mannens bostad på Nytorget i Stockholm under 2018–2020. Vissa av övergreppen har filmats, säger kammaråklagare Helena Nordstrand vid Söderorts åklagarkammare, i ett pressmeddelande.

Nytorgsmannen

Den misstänkte mannen förnekar brott.

”Det har vuxit vecka för vecka”

”Nytorgsmannen” häktas för totalt 15 våldtäkter varav ett fall av grov våldtäkt – men misstänkts för många fler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytorgsmannen

Mer i ämnet