”Nytorgsmannen” misstänks för våldtäkt på minst 26 kvinnor

Uppdaterad
Publicerad

Den 34-åriga mannen levde utåt sett ett socialt liv och jobbade som publikvärd på Stockholmskrogar. Men den tidigare ostraffade så kallade ”Nytorgsmannen” kan vara en av de värsta serievåldtäktsmännen i Sverige.

”Nytorgsmannen” greps för ett narkotikarelaterat ärende men när polisen tömde hans telefon fann man flera filmer på misstänkta våldtäkter. Han är nu misstänkt för våldtäkt på 26 kvinnor mellan 2018 och 2020, men utredningen växer för varje vecka.

Den misstänkte mannen förnekar brott.

Nytorgsmannen

Flera av kvinnorna på mannens mobil är identifierade, men många vet inte om att de har blivit utsatta. Aftonbladets reporter Linda Hjertén har följt fallet.

– Han har på något sätt utnyttjat kvinnorna när de sover alternativt är drogade. Man vet inte om kvinnorna varit drogade eftersom det inte går att se i blodet nu. Men åklagaren har sagt att den behandling kvinnorna får på filmerna borde man vakna av, berättar Linda Hjertén i SVT:s Morgonstudion.

När polisen gick ut med en avgörande bild från mannens lägenhet hörde fler kvinnor av sig till polisen.

Hör Aftonbladets reporter berätta om fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nytorgsmannen

Mer i ämnet