Under fredagen inleddes rättegången mot den 16-årige pojke som misstänks ha mördat en skolkamrat vid en badsjö i Sollentuna i augusti i år. Foto: SVT

16-åring i rätten för yxmordet på Peter Plax

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen inleddes rättegången i Attunda tingsrätt mot den 16-årige pojke som åtalats för att ha mördat sin skolkamrat Peter Plax vid en badsjö i Sollentuna i augusti i år.

Det var den misstänkte tonåringen som själv ringde till polisen och sa att han utfört dådet vid badsjön. Offret hade tillfogats kraftigt våld mot huvudet och kördes med ambulanshelikopter till sjukhus men hans liv gick inte att rädda.

Den 16-årige pojken står också åtalad för förberedelse till mord på en annan pojke i skolåldern. En rättspsykiatrisk undersökning visar att pojken lider av en allvarlig psykisk störning. Rättegången förväntas pågå till den 6 november.

SVT har varit i kontakt med anhöriga som ger sin medgivande att publicera offrets namn och bild.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.