Foto: Marco Blomberg

Misstänkt explosivt ämne hittat i Sollentuna

Publicerad

Efter ett larm till polisen skickade de ut sina bombtekniker till en byggarbetsplats i Rotebro, Sollentuna. Vad de hittat är ännu oklart, men polisen har upprättat en anmälan om försök till allmänfarlig ödeläggelse.

– Det var några som kontaktade polisen, de hade hittat något de trodde var explosivt, så vi skickade dit våra bombtekniker för att undersöka, säger Anna Westberg, på polisens ledningscentral.

Det rör sig om en byggarbetsplats i Rotebro i Sollentuna. Polisen fick samtalet vid 11-tiden på fredagen och bombtekniker har varit på plats. Enlig Sven-Erik Olsson, presstalesperson hos polisen, har bombteknikerna tagit med sig det som misstänktes vara explosivt för vidare undersökning.

– Det låg slängt i en container så inget tyder på att någon har tänkt använda det, säger Sven-Erik Olsson.

Sven-Erik Olsson säger att polisen inte vet vad det är som har hittats eller hur det ser ut. Händelsen rubriceras som förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer