Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör åklagare Hanna Cardell om hur efterlysningen påverkar utredningarna av de två morden. Foto: SVT/Janne Åkesson, Swepix

Misstänkt för mord på 14-åringar internationellt efterlyst

Publicerad

I juli försvann två 14-åriga pojkar, båda hittades senare mördade. En man i 30-årsåldern häktades i sin frånvaro misstänkt för morden, och mannen är nu internationellt efterlyst.

De två 14-åriga pojkarna, Mohamed och Layth, försvann båda två från HVB-hem i Nyköping i juli. Mohamed hittades död i Nynäshamn senare samma månad. Några veckor senare hittades Layth i Uppland-Bro. Båda var mördade.

Enligt uppgifter till SVT ska både Mohamed och Layth fått ett uppdrag av ett kriminellt nätverk. När de inte genomförde uppdragen mördades de.

I november häktades en man i 30-årsåldern misstänkt för både morden och kidnappningarna. Men han är häktad i sin utevaro, vilket innebär att polisen inte fått tag i honom. Mannen ska ha kopplingar till gängkriminella och nu är han internationellt efterlyst.

– Det finns flera andra häktade inblandade i morden och det kan bli rättegångarna mot dem även om den misstänkte mannen fortfarande är frånvarande, säger kammaråklagare Hanna Cardell.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I mitten av augusti hittas Layth, 14, mördad i ett grönområde i Upplands-Bro. Tidigare har en annan pojke, Mohamed, hittats död utanför Nynäshamn. I videon får du en sammanfattning av vad vi vet om morden. Foto: SVT/Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.