Foto: Tomas Oneborg / TT

Misstänkt för sprängning på Gyllenstiernsgatan släpps

Uppdaterad
Publicerad

Den man som suttit häktad misstänkt för explosionen på Östermalm i mitten på januari släpps på fri fot. Det meddelar Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Åklagaren menar att man bedömer att detonationen var riktad mot vissa personer som var boende i fastigheten. Men bevisningen mot den tidigare häktade mannen är i nuläget inte tillräckligt stark.

– Anledningen till att personen försätts på fri fot är att utredningen nått den punkt där vi inte kommer längre och att det därför inte finns anledning att fortsätta förundersökningen mot honom. Vid en samlad bedömning av utredningsmaterialet bedömer jag att bevisläget är sådant att åtal inte kommer att kunna väckas mot honom. Jag har därför avfört honom från utredningen och han är således inte längre misstänkt för brottet, säger kammaråklagare Frida Rylander i pressmeddelandet.

Utredningen kommer att fortsätta, men det finns i dagsläget ingen mer frihetsberövad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.