Bilder tagna strax efter larmet om misstänkt föremål på Storbritanniens ambassad. Foto: Hampus Rundberg/SVT

Misstänkt föremål utanför ambassad: ”Falskt alarm”

Uppdaterad
Publicerad

Ett misstänkt föremål upptäcktes under torsdagen vid brittiska ambassaden på Gärdet i Stockholm. Efter knappt två timmar kunde polisen meddela att bombskyddet avvecklats och att patrullen på plats inte behövde deras hjälp mer. Under eftermiddagen lämnade även polis och räddningstjänsten platsen.

– Man har hittat ett misstänkt föremål utanför en ambassad och platsen är avspärrad, sa Helena Boström Thomas, presstalesperson på Stockholmspolisen under torsdag vid lunchtid.

Senare under eftermiddagen kunde räddningstjänsten dock konstatera att det misstänkta föremålet var ofarligt.

– Det var ingenting farligt, falskt alarm, helt enkelt, säger Stefan Malmberg, ledningsoperatör hos räddningstjänsten i Stockholm.

Nationellt bombskydd kopplades in

Nationella bombskyddet var inledningsvis inkopplat men avvecklade snart sin insats efter att man kunnat konstatera att de inte behövdes för detta föremål.

Enligt Aftonbladet ska det röra sig om en försändelse med ett vitt pulver som kommit till ambassaden.

SVT:s reporter på plats berättade att det var ett tiotal poliser där som verkar ta händelsen med lugn. Ett område utanför ambassaden var avspärrat men trafik kom förbi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.