Det var vid 20-tiden som polisen fick larm om en skottskadad i Akalla. Foto: Marco Blomberg/STHLMNEWS

Skottskadad man hittad i Akalla – misstänkt mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man har hittats skottskadad i Akalla i nordvästra Stockholm på onsdagskvällen. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Larmet kom in strax efter klockan 20 på onsdagskvällen.

– Vi är på plats och pratar med brottsoffret och pratar med så mycket folk som möjligt för att försöka fånga upp vad som har hänt, vilka som har gjort det och varför, säger Tove Hägg vid polisens ledningscentral.

Brottsoffret är en man som förts till sjukhus med ambulans. Mannen ska ha varit vid medvetande och har enligt polisen inte livshotande skador.

Uppgift om två gärningsmän

Polisen visste till en början inte var skottlossningen ägt rum men kunde efter en stund lokalisera en misstänkt brottsplats som nu har spärrats av i väntan på teknisk undersökning.

Enligt polisens första uppgifter kan det röra sig om två gärningsmän som ska ha setts lämna platsen på ett tvåhjuligt fordon.

Händelsen utreds som försök till mord. Strax efter 22-tiden på onsdagskvällen hade ännu ingen gripits.

Nedan hör ni den nya regionpolischefen om hur gängkriminaliteten ska stoppas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.