Enligt polisen har fler än en person frihetsberövats för det misstänkta mordförsöket på Södermalm i Stockholm. Foto: Anders Wiklund/TT

Misstänkt mordförsök på Södermalm – man allvarligt skadad

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern fördes till sjukhus med allvarliga stickskador på nyårsafton efter ett misstänkt mordförsök på Södermalm i Stockholm. Enligt polisen bedöms spaningsläget vara gott.

– Polisen har en realtivt god bild av händelsen, säger polisens presstalesperson Helena Bostrom Thomas.

Vid halv tolv-tiden larmades polisen till Södermalm efter en konflikt mellan några personer. När de kom till platsen hittade de ingen skadad person men fick uppgifter om att de inblandade hade tagit sig in i en bostad.

För att kunna göra husrannsakan skickades polisens insatsstyrka till platsen och inne i bostaden påträffades en man med någon slags stickskada på överkroppen. Mannen fördes till sjukhus.

– Han är allvarligt skadad och vi är med på sjukhuset för att dokumentera skadorna, ambulans var så snabbt där att vi inte hann avgöra omfattningen på platsen, säger Ola Österling vid polisens ledningscentral.

Polisen meddelade senare att skadorna inte bedöms vara livshotande.

Minst en frihetsberövad

Initialt frihetsberövades flera personer, men de ska enligt polisen ha varit vittenen till händelsen. Ingen misstänkt är gripen. Polisen har tillgång till material från övervakningskameror och de bedömer spaningsläget som gott.

– Det finns teorier om vad som legat bakom men kan inte gå in på vad, säger Helena Boström Thomas.

En förundersökning om mordförsök har inletts.

Vet du mer? Har du bilder? Hör av dig till oss på tipsaoss@svt.se eller stockholm@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.