Fasaden till socialkontorets lokaler. Foto: Stefan Bokström/SVT

Misstänkt skjutning mot socialkontor i Tensta

Uppdaterad
Publicerad

Sociala insatsgruppens lokaler i Tensta utsattes för skadegörelse under natten mot onsdag. Polisen misstänker att fasaden har beskjutits. Händelsen är den senaste i en rad attacker mot stadsdelskontor i området.
– Att vi utsätts för de här angreppen är fruktansvärt och för mig obegripligt, säger Per Kjellander, stadsdelsdirektör.

I natt utsattes sociala insatsgruppens (SIG) lokaler i Tensta för en misstänkt skjutning.

– Polisen misstänker att man har skjutit in i lokalen. Vi väntar på en bekräftelse om det är så eller inte, säger Per Kjellander, stadsdelsdirektör i Spånga-Tensta.

Två fall av skadegörelse på en vecka

Sociala insatsgruppen jobbar med att hjälpa unga att hoppa av sin kriminella bana. Det här är andra gången verksamhetens lokaler utsätts för skadegörelse på mindre än en vecka. Tidigare i veckan krossades ett av lokalens fönster. Verksamheten, som är arbetsplats för sju personer, har nu flyttat till en annan plats tills vidare.

– Vi tog beslut direkt i morse om att flytta verksamheten, men den fortgår som vanligt.

Skadan på lokalens fönster tros ha orsakats av skott. Foto: Stefan Bokström/SVT

Per Kjellander säger att han hittills inte märkt någon hotbild mot sociala insatsgruppen.

– Det har förekommit synpunkter på förändringar i verksamheten, men det har inte uttalats några konkreta hot mot de som jobbar där eller lokalen. Men det är bara att konstatera att nu finns det uppenbarligen en hotbild.

Brandattentat i augusti

Nattens händelse är den senaste av flera attacker riktade mot stadsdelsförvaltningen. Under en natt i slutet av augusti kastades brinnande bildäck in i medborgarkontoret i Tensta och i stadsdelsförvaltningens kontor.

Per Kjellander, stadsdelsdirektör.

Per Kjellander vill inte spekulera i om det kan finnas kopplingar till de tidigare händelserna.

– Det lämnar jag till polisen att avgöra. Men att vi utsätts för de här angreppen är fruktansvärt och för mig obegripligt. Våra verksamheter handlar om att hjälpa medborgarna som bor här med stöd och hjälp. Alla gör sitt yttersta för att leverera välfärd.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer