En stor polisinsats pågår i Bagarmossen i södra Stockholm efter en misstänkt skottlossning. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

En person allvarligt skadad efter skottlossning i Bagarmossen

Uppdaterad
Publicerad

En man hittades skadad efter larm om skottlossning i Skarpnäck i Stockholm under fredagskvällen. Samma kväll greps en man i 20-årsåldern, men släpptes sedan under helgen. Polisen undersöker om det finns samband med skottlossningen i Kärrtorp natten innan.

Under fredagskvällen pågick en stor polisinsats i Bagarmossen och Skarpnäck i södra Stockholm. Polisen kunde senare bekräfta att en skottlossning ägt rum och att ett flertal personer varit inblandade i ett bråk.

– Vittnen har sett en typ av konfrontation och att de inblandade har sprungit från plats, sa Ola Österling, presstalesperson på Stockholmspolisen, under fredagskvällen.

Utreder samband

En man hittades senare skadad i Skarpnäck och fick föras till sjukhus.

– Personen vårdas på sjukhus och han är allvarligt skadad men hans tillstånd bedöms inte vara livshotande, säger Ola Österling.

Polisen har förhört personen.

En misstänkt

En man i 20-årsåldern greps under kvällen men släpptes senare under helgen. Mannen är fortfarande misstänkt för grovt vapenbrott.

Enligt polisen undersöks också ett eventuellt samband med skottlossningen i Kärrtorp natten mot fredagen, men att det fortfarande är för tidigt för att dra några slutsatser. En teknisk undersökning har gjorts och ett flertal vittnesförhör har hållits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.