Misstänkt skottlossning i Bromsten

Uppdaterad
Publicerad

En stor polisinsats åkte till Bromsten i västra Stockholm efter att det kommit in flera larm om en misstänkt skottlossning vid 22-tiden igår kväll.

På platsen hittade polisen tomhylsor, och vittnen i området har förhörts. Ingen person verkar ha blivit skadad vid skottlossningen som ska ha skett mitt i ett villaområde i Bromsten.

– Vi har haft en ansenlig resurs på plats och vi har letat mycket väl men vi har inte hittat någon skadad, säger Elin Holmqvist befäl på Stockholmspolisens ledningscentral.

Det var vid 22-tiden som polisen larmades om att flera smällar hörts i ett villaområde i Bromsten. Foto: Janne Åkesson Swepix

Vilken typ av vapen det ska ha rört sig om vill polisen inte kommentera och ingen misstänkt är gripen.

– Vi har inga direkta spår förutom hylsorna som teknikerna undersökt, säger Mats Almquist, vakthavande befäl vid polisen region Stockholm.

Polisen har gjort en anmälan om vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.