Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Blåsljusbilder/Iman Tahbaz

Man i 20-årsåldern skjuten till döds i Rågsved

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig man har skjutits till döds i södra Stockholm. Skottlossningen inträffade vid en gångtunnel i ett bostadsområdet i Rågsved natten mot fredagen.

Strax efter midnatt hörde flera personer av sig till polisen efter att smällar hade hörts i Rågsved i södra Stockholm.

På platsen hittades en svårt skottskadad man utomhus. Under natten meddelade polisen att mannen avlidit.

Ett stort polispådrag drogs igång med både polishelikopter och hundpatruller under natten. På fredagsmorgonen hade polisen hävt avspärrningarna.

Polisen: Gjort vissa fynd

Brottsplatsen, som är i närheten av en gångtunnel i ett bostadsområde, var under natten avspärrad för teknisk undersökning. Enligt polisen har vissa fynd gjorts på platsen men man vill inte gå in på vilken typ av fynd.

– Vi tittar även på om det finns någon kameraövervakning i närheten som kan hjälpa oss i utredningen, säger Mats Eriksson, polisens presstalesperson.

Under fredagen kommer polisen finnas på plats i området om någon har uppgifter att lämna samt för att öka tryggheten. Polisen tittar också på kopplingar till tidigare våldsdåd i Stockholmsområdet.

Förundersökningsledare Stefan Creutz, som är vice chefsåklagare vid Södertörns åklagarkammare, säger till SVT Stockholm att det råder förundersökningssekretess och han vill därför inte uttala sig i frågan om det finns någon eller några frihetsberövade efter mordet.

Enligt uppgifter till SVT Stockholm är den skjutne 21-åringen hemmahörande i Salem. Han är tidigare dömd, bland annat till ett år och fyra månaders sluten ungdomsvård för grovt rån 2019.

Boende i området: ”Känns jobbigt att vara här”

Flera personer i området hörde smällar under natten och larmade polisen. För en boende i området som SVT har pratat med, har skjutningen fått honom att fundera på om han ska bo kvar.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör den boende i områdets tankar om nattens skjutning i klippet. Foto: Iman Tahbaz/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.