Polisens avspärrning i närheten av Frescati på Norra Djurgården där den misstänkta våldtäkten ska ha skett. Foto: Niklas Göransson

Misstänkt våldtäkt i skogsområde i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Polisen larmades på påskdagen om en misstänkt våldtäkt mot en kvinna i ett skogsområde i närheten av Norra Djurgården i Stockholm.

– Ingen är i nuläget gripen, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen.

Våldtäkten ska ha inträffat utomhus i ett skogsparti i närheten av Stockholms universitet. Kvinnan hittades av en utomstående som sedan larmade polisen.

– Det var vid 14:47 som vi fick in ett samtal där en kvinna uppgav att hon blivit våldtagen utomhus i närheten av Frescati, säger Anna Westberg på Stockholmspolisen, till SVT.

Kvinnan har förts till sjukhus för vård och kontroll.

Polisen spärrade av det aktuella området och vid 20-tiden på söndagskvällen var den tekniska undersökningen färdig.

– Just nu finns ingen gripen eller misstänkt, säger Anna Westberg.

”Har litegrann att gå på”

En förundersökning om våldtäkt har inletts och det ska enligt polisen finnas ett signalement på en eventuell gärningsman.

– Vi har litegrann att gå på, men det är inget vi väljer att gå ut med i nuläget.

I fredags skedde en annan misstänkt överfallsvåldtäkt. Då utsattes en kvinna i Bromma.

– Man tittar alltid på eventuella samband med tidigare händelser, men det är inte så att vi aktivt gör den kopplingen med den här händelsen i nuläget, säger Anna Westberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.