Polisen undersökte sent på tisdagskvällen den plats i Hökarängen där den misstänkta våldtäkten ska ha ägt rum Foto: Janne Åkesson

Misstänkt våldtäkt utomhus i Hökarängen

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt våldtäkt inträffade utomhus i Hökarängen, i södra Stockholm, på tisdagskvällen. Polisen säger till SVT Nyheter att offret är en flicka i tonåren.

Det var strax före klockan 22 på tisdagskvällen som polisen fick larm om att en våldtäkt ägt rum, utomhus i Hökarängen. Flera patruller skickades till platsen och enligt Stockholmspolisen är brottsoffret en flicka i nedre tonåren.

– Det har genomförts en teknisk undersökning på platsen. Det var i ett skogsområde i närheten av Hökarängens centrum, mellan fastigheterna, så vi har en brottsplats, säger Lars Alvarsjö, stationsbefäl på Stockholmspolisen Syd.

På onsdagsmorgonen fanns fortfarande ingen misstänkt för det misstänkta brottet, som alltså rubriceras som våldtäkt. Än mindre någon gripen.

– Vi kommer jobba med det här intensivt under dagen. Vi har hållit ett första samtal med flickan, men vi kan inte gå in på vad det gett i nuläget,  säger Lars Alvarsjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.