Polisen undersöker det avspärrade området. Två personer, en man i 60-årsåldern och en kvinna i 45-årsåldern, har skadats i en explosion vid tunnelbanestationen Vårby Gård utanför Stockholm. Foto: TT

Misstänkta för handgranatdådet i Vårby gård släppta

Uppdaterad
Publicerad

De de två män i 18-årsåldern som misstänks ligga bakom handgranatdådet i Vårby gård i januari har släppts, det meddelar åklagaren.

Männen greps under odramatiska förhållanden i tisdags. De misstänks för grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada och allmänfarlig ödeläggelse. Under tisdagseftermiddagen släpptes männen, men misstankarna kvarstår.

– Misstankarna kvarstår men bevisningen har inte stärkts varför jag gjort bedömningen att inte begära dem häktade, säger Ida Arnell, kammaråklagare vid Södertörn till SVT Nyheter Stockholm

Det var den 7 januari som en man i 60-årsåldern dog efter att han plockat upp handgranaten utanför tunnelbanestationen i Vårby gård. Hans sällskap, en kvinna i 45-årsåldern, skadades lindrigt. Enligt åklagaren finns det inget som pekar på att handgranaten var riktad mot paret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.