Foto: Janne Åkesson/Swepix/SVT

Efter våldsbrottet i Hallonbergen: ”Mitt hjärta blöder”

Uppdaterad
Publicerad

Två personer dödades i samband med ett våldsbrott i Hallonbergen, Sundbyberg, i norra Stockholm, under förmiddagen.
Elham Norouzi som bor i grannstadsdelen Rissne tog sig till Sundbyberg efter att ha hört om dramat och hon är märkbart tagen.

– Jag bor i Rissne här i Sundbyberg, inte just i Hallonbergen men jag jobbar i kommunen, och jag kom hit för jag blev orolig och ville se om jag kunde ge någon form av stöd, säger en märkbart tagen Elham Norouzi till SVT:s reporter på plats.

Hon säger att hon tror att polisen har läget under kontroll, men känner själv att det är så mycket hon skulle vilja göra men att hon inte vet var hon ska börja.

Läs mer: Fyra gripna efter misstänkta mord

”Vill inte att mina barn växer upp så här”

Elham Norouzi  arbetar med ungdomar i kommunen och skulle själv vilja att man satsar ännu mer på yngre ungdomar för att arbeta förebyggande, innan det går dåligt för dem. Hon är uppgiven över att det varit flera våldsdåd i trakten.

– Jag bor här och jag vill inte att mina barn ska växa upp i ett sånt här samhälle, det tror jag inte att någon vill, säger Elham Norouzi, och fortsätter:

– Jag känner bara att mitt hjärta blöder både för de föräldrar vars barn drabbas men även andra. Vi har skolan här intill, barn kan bli vittne till saker och ting, och vi har hela centrum här där folk bor. Vi måste börja ta tag i det här, säger hon med en tung suck.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Dubbelmordet i Hallonbergen

Mer i ämnet