Deltagaren Petra Ahnell hade målat blåtiror i sitt ansikte för att visa stöd för Lotta och markera mot våld mot kvinnor. Foto: Jessica Shanti Säll

Mördade Lotta hedrades på Sergels torg

Uppdaterad
Publicerad

Demonstranter samlades på Sergels torg i Stockholm för en manifestation mot våldet mot kvinnor, efter att 41-åriga Lotta misshandlats till döds.

Mitt bland deltagarna i manifestationen på torget satt arrangören, Lottas vän Emelie Nixon, som tidigare berättat för SVT Nyheter om sorgen.

Emelie Nixon sa att hon var nöjd med manifestationen.

– Jag hoppas att man belyser mäns våld mot kvinnor. Många har tagit till sig det som har hänt Lotta och i det här fallet har det brustit på så många sätt. Jag hoppas att man tar tag i det här problemet nu, sa hon till SVT Nyheter.

Emelie Nixon hade uppmanat folk att komma till manifestationen med målade blåtiror i ansiktet för att förstärka budskapet, vilket vissa gjorde.

Omkring 100 personer deltog.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.