Åklagaren yrkar på maxstraff för mord på Årstabron

Uppdaterad
Publicerad

Tre män står åtalade i Södertörns tingsrätt, misstänkta för att ha skjutit ihjäl en man på Årstabron. Åklagaren yrkar på att två av de tre männen ska dömas till livstids fängelse och en av männen ska dömas till 14 års fängelse.

– En av de misstänkta männen var under 21 år därför yrkar jag på ett lägre straff för honom, säger kammaråklagare Lisa dos Santos vid Södertörns tingsrätt.

I september 2020 hittades en man mördad på Årstabron. Händelsen skedde den 17 september, men det var först i juni året efter som utredningen fick sitt verkliga genombrott. Polisen kunde genom att få fram chattar från den krypterade tjänster anhålla de tre männen som åtalade vid Södertörns tingsrätt. Idag avslutades förhandlingarna och inom kort kommer dom att meddelas.

Mordet ska ha skett i en gängkriminell miljö och de åtalade är i 20- till 30-årsåldern.

Stökig rättegång

Rättegången har kantats av flera incidenter bland åhörare vid rättegången. Vid ett tillfälle fick rättegången avbrytas och samtliga lämna säkerhetssalen där rättegången hölls.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.