Anhöriga hotades under pågående mordrättegång – åtta gripna

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen inleddes rättegången om ett uppmärksammat mord på Årstabron. Under förhandlingen ska hot ha uttalats mot offrets anhöriga vilket ledde till en polisinsats i området. Åtta personer greps och är nu anhållna misstänkta för förberedelse till mord.

– Vi fick samtal från SOS Alarm om att det uttalas hot om att någon skulle skada en annan person. Vi är plats vid Flemingsberg och har kontrollerat personer, säger Towe Hägg, presstalesperson vid Stockholmpolisen.

De åtta personer som kontrollerades av polisen greps och en förundersökning om försök till mord inleddes.

– Jag har inte detaljerna ifall alla är misstänkta eller vad de har för roll i den förundersökningen. Man kommer efter förhör att ta kontakt med åklagaren som beslutar om de fortsatt ska vara frihetsberövade eller inte, säger Towe Hägg.

Hur kommer det sig att brottsrubriceringen är försök till mord och inte till exempel olaga hot?

 – Jag har inte mer information än att det är så man inledde förundersökningen. Det generella är att man gör en bedömning på plats och inleder en förundersökning sen får man se om den brottsrubriceringen ska stanna kvar.

Anhölls senare

Personerna greps vid Flemingsbergs station kort efter att de blivit avvisade från tingsrätten där det varit åhörare vid mordrättegången.

SVT:s reporter var också på plats.

De åtta personerna anhölls senare under onsdagen och nu gäller misstankarna istället förberedelse till mord. Misstankegraden är den starkare. Under fredagen kommer åklagaren ta ställning till om de ska begäras häktade eller inte.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.