Mannen ska ha blivit mördad i Saltsjö-Boo och inte i Knivsta där han hittades. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Man hittad död i Knivsta misstänks ha mördats i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

Den man som hittades död på en gräsmatta i Knivsta kommun i lördags ska enligt SVT:s källor ha blivit mördad i en fastighet i Saltsjö-Boo i Nacka kommun. Enligt SVT:s uppgifter är en man med utomeuropeiskt medborgarskap efterlyst. Även mordoffret var utländsk medborgare.

Kroppen hittades i lördags av en hundägare i Ledinge i Knivsta.

Två män och en kvinna i 20-25-årsåldern från Gävleborgs län sitter häktade på sannolika skäl misstänkta för brott mot griftefriden. Kvinnan är också häktad för skyddande av brottsling, de två männen för grovt skyddande av brottsling.

Person hittad mördad i Knivsta

Tre polisområden inblandade

Tre olika polisområden är inblandade i utredningen. Offret ska enligt SVT:s källor ha mördats i Saltsjö-Boo i Stockholms län. Därefter har kroppen dumpats i Knivsta i Uppsala län. Flera av gärningsmännen är hemmahörande i Gävleborgs län.

På onsdagseftermiddagen beslutades att mordutredningen flyttas från Gävle till Söderorts åklagarekammare i Stockholm.

– Brottet har skett i vårt upptagningsområde och därför flyttas ärendet hit, säger kammaråklagare Tomas Malmenby på Söderorts åklagarkammare som tagit över ärendet och nu är förundersökningsledare och fortsätter:

– Jag vill inte kommentera dina uppgifter om att mordet ska ha skett i Saltsjö-Boo i Nacka. Däremot kan jag säga att jag inte utesluter att det blir fler frihetsberövade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet