Foto: Polisens bild/TT

Fem åtalas för dödsskjutning i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

Fem personer har åtalats misstänkta för inblandning i en dödsskjutning i Nacka i oktober förra året. Dagen efter hittades kroppen i Ledinge utanför Knivsta.

En man, född 1991, står nu åtalad för ha utfört själva skjutningen i Saltsjö-Boo den 11 oktober 2019. Enligt åtalet var han i drogpåverkat tillstånd när dådet skedde. Han åtalas för mord, alternativt grovt vållande till annans död.

Den huvudmisstänkte 28-åringen är skriven i Örebro län. Han har en bakgrund som artist och har släppt musik med miljontals spelningar på Spotify och Youtube.

Person hittad mördad i Knivsta

Ytterligare fyra personer, två män och två kvinnor i 20-25-årsåldern, misstänks för inblandning i mordet och åtalas för skyddande av brottsling. Tre av de åtalas även för brott mot griftefriden. Åklagaren tror att de i samförstånd med 28-åringen försökt undanröja bevis.

Det var i oktober 2019 som en förbipasserande hittade kroppen på en villatomt i Ledinge utanför Knivsta. Offret ska enligt åtalet ha mördats i Saltsjö-Boo i Stockholm län och därefter flyttats och dumpats flera mil norrut, utanför Knivsta.

Flera av medåtalade gärningsmännen är hemmahörande i Gävleborgs län.

Hör åklagare Tomas Malmenby om bevisningen i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet