Foto: SVT

Bonusbröder med Gävlekoppling misstänkta för mordet i Nacka

Uppdaterad
Publicerad

Nu är fyra personer med anknytning till Gävle frihetsberövade misstänkta för inblandning i mordet på en man i Nacka. Under tisdagen begärdes en 27-åring häktad som har ett släktband med den 23-åring som redan sitter häktad.

27-åringen, som för närvarande är skriven på en adress i Örebro, begärs häktad för mord efter att ha varit efterlyst av polisen och gripits i lördags. Utan att vara biologiska bröder har 27-åringen och 23-åringen föräldrar som är gifta med varandra.

Välkänd av polisen

Båda har en gedigen kriminell bakgrund. Den 23-årige mannen förekommer i 15 avsnitt i polisens belastningsregister från 2013 fram tills i dag. Han har främst dömts för våldsbrott, men även relationsvåld, olovlig körning och narkotikabrott. Han är häktad misstänkt för skyddande av brottsling och brott mot griftefriden.

Person hittad mördad i Knivsta

Misstänks ha misshandlat en kvinna

Hans 27-årige ”låtsasbror” har också fler rån, narkotikabrott och misshandel i sitt brottsregister. Bland annat omhändertogs han i början av 2019 efter en misstänkt misshandel av en kvinna på en krog i centrala Gävle. Han dömdes av Gävle tingsrätt men friades senare av hovrätten. 23-åringen vittnade då till 28-åringens förmån men trovärdigheten bedömdes av tingsrätten som ”...mycket begränsad, för att inte säga obefintlig” på grund av släktskapet.

Artistkarriär

27-åringen har också en karriär som artist med miljoner strömningar på Spotify och Youtube.

Totalt fem frihetsberövade

Nu är sammanlagt fem personer frihetsberövade kring det misstänkta mordet som inleddes den 12 oktober i samband med att den döde personen anträffades i Knivsta. Fyra av dem har alltså kopplingar till Gävle.

Häktningsförhandlingen äger rum i morgon onsdag i Nacka tingsrätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet