Bilden är ett montage • En man hittades mördad på gården utanför Knivsta • Tre personer sitter hittills häktade och sedan fredagskvällen 25 oktober är ytterligare en man anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet Foto: SVT

Uppgift: Artist jagas för Knivstamordet

Uppdaterad
Publicerad

En man greps under fredagskvällen, på sannolika skäl misstänkt för att ha mördat den man som hittades utanför Knivsta för två veckor sedan. Enligt Expressen är ytterligare en man efterlyst och anhållen i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i mordet.

Mannen beskrivs av Expressen som en framgångsrik artist, med miljoner spelningar på Spotify och Youtube.

Under fredagskvällen greps ytterligare en man som tidigare har varit efterlyst.

Person hittad mördad i Knivsta

– Jag har väldigt knapphändiga uppgifter, men jag kan bekräfta att vi grep en man igår i en lägenhet i södra Stockholm, på sannolika skäl misstänkt för mord. Om vi letar efter ytterligare gärningspersoner, det kan jag inte kommentera, säger Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen till SVT Nyheter.

”Kommer sannolikt bli fler misstänkta”

På gården utanför Knivsta hittades en illa tilltygad kropp som var svår att identifiera.

Offret ska enligt källor till SVT ha mördats i Saltsjö-Boo i Stockholms län, varefter kroppen ska ha dumpats i Ledinge i Uppsala län. De tre personerna som hittills sitter häktade är hemmahörande i Gävleborgs län. Totalt tre polisregioner är inblandade i mordutredningen.

– Med all sannolikhet kommer det att bli fler misstänka i ärendet, och jag skulle inte utesluta att det gäller själva mordet, har åklagaren Therese Stensson tidigare sagt till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Person hittad mördad i Knivsta

Mer i ämnet