Enligt Daniel Helldén vill man att flytta ihop redan existerande verksamheter under samma tak. Det behöver inte handla om nya filialer till Kulturhuset som det i Vällingby. Foto: Vällingby Centrum / Miljöpartiet de gröna i Stockholms stad

Miljöpartiet lovar fler kulturhus i förorterna

Uppdaterad
Publicerad

På onsdagskvällen klubbade Miljöpartiet i Stockholms stad sitt valmanifest. Ett av förslagen är fler ”kulturhus” i förorterna, som ska öka mötesplatserna för unga.
– När vi frågar barn och unga vad tycker behövs för att stärka förorterna så säger de fler mötesplatser, säger Daniel Helldén (MP) trafikborgarråd.

Det handlar helt enkelt om kulturhus främst för barn och unga där man vill samla olika typer av verksamheter som redan finns i områdena, exempelvis bibliotek och kulturskolor.

– Den allra vanligaste satsningen på förorterna är hårdare tag, men vi har sett att det behövs fler mötesplatser. Vi kan se direkt när man frågar barn och unga om vad de tycker behövs för att stärka förorterna så vill de ha fler mötesplatser, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd i Stockholms stad (MP).

Helldén uppger också att de vill öppna möteslokaler som är enkla att använda för barn och ungdomar, men också för civilsamhället.

Ingen enorm summa

Vad notan för en sådan här satsning kan landa på är inget Miljöpartiet kan uppge.

– Vi vet att i en filial i Vällingby kostade 13 miljoner kronor. Men det var något helt annat. Här vill vi samla en annan typ av verksamheter. Det är klart att det budgetmässigt kommer att gå på några miljoner. Men den här satsningen behövs.

Enligt Daniel Helldén vill man att flytta ihop redan existerande verksamheter och kommer därför inte att hamna på en enorm summa.

Förslaget om fler kulturhus i förorterna är ett av 25 förslag som ingår Miljöpartiet i Stockholms valmanifest. Valmanifestet i sin helhet ska presenteras under nästa vecka.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Järvaveckan 2018

Mer i ämnet