de två kvinnor som beskattade av skatteverket på 6 miljoner för att förmedlat förstahandskontakt. Foto: Kovan Alshawish/svt

Utpekade i stora härvan med svartkontrakt: ”De har gjort oss till syndabockar”

Uppdaterad
Publicerad

Mamman och dottern ska ha stått bakom svartförmedling av 39 förstahandskontrakt i Stockholm. För SVT, som enda media, berättar de sin version av vad som hänt.

– Vi äger inte fastigheter eller bostäder att sälja. Vi har hjälpt personer att byta, säger en av dem.

Sjutton personer riskerar att åtalas misstänkta för att ha sålt och förmedlat svarta hyreskontrakt för miljonbelopp i en härva som ETC var först att berätta om. SVT har fått en intervju med två av de misstänkta, som menar att såväl myndigheter som media missuppfattat deras roll.

Enligt kvinnorna, mor och dotter, har Skatteverket och andra myndigheter inte undersökt alla parter som är inblandade i de här härvorna.

De förnekar att de har varit svartmäklare och sålt kontrakt. Däremot har de varit konsulter som hjälpt familjer och personer att byta lägenheter, menar de.

I videon ger de två kvinnor sin version om den stora härvan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.