Misshandeln på Kungsgatan i centrala Stockholm engagerade världen. Rakim Myers med artistnamnet ASAP Rocky och två andra dömdes för misshandel i Stockholms tingsrätt. Foto: Polisens förundersökning

Närstående till 19-åringen efter ASAP Rocky-dom: ”Straffet var en besvikelse för honom”

Uppdaterad
Publicerad

Den 19-årige mannen som misshandlades av ASAP Rocky är lättad över tingsrättens fällande dom, men är ändå besviken på straffet. Det berättar en närstående till honom för SVT.

– Skadeståndet var väldigt litet. Jag är glad att 19-åringen överlevde misshandeln, säger han.

ASAP Rocky och de två medåtalade ska betala ett skadestånd på totalt 12500 kronor till 19-åringen som misshandlades på Kungsgatan i centrala Stockholm.

En person närstående till 19-åringen, som också varit med under rättegången, berättar för SVT att 19-åringen är nöjd med den fällande domen. Han är samtidigt missnöjd med straffet.

ASAP Rocky

– Straffet var en besvikelse för 19-åringen som jag precis har pratat med. Det är också märkligt att skadorna från glasflaskan inte tagits på allvar bara för att det inte gått att bevisa vem som hållit i den, säger han.

”Glad att han överlevde”

Han uppger vidare att målsägaren är lättad över det faktum att de tre männen dömdes för misshandel i tingsrätten, och att det inte var frågan om nödvärn.

– Skadeståndet på 12 500 kronor känns också väldigt litet. Men det viktiga är att de döms för misshandel och att rätten säger att det inte var frågan om nödvärn. Jag är glad att 19-åringen överlevde misshandeln.

Stockholms ringsrätt dömde ASAP Rocky och de två medåtalade till villkorlig dom och skadestånd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ASAP Rocky

Mer i ämnet