Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kompisarna Hugo Del Monte Lijon och Noah Eisenring, 14 år, rycker ut och hjälper Norrtäljebor som behöver hjälp med snöskottningenn. Foto: Tomas Blideman/SVT

Norrtäljes hjältar skottar snö åt äldre – helt gratis

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarnas kraftiga snöfall skapar problem för många. Äldre och andra som inte kan skotta snö riskerar att bli insnöade. Då rycker Hugo Del Monte Lijon och Noah Eisenring ut. 

– Vi vill göra det här för att hjälpa till och ge ungdomar ett bättre rykte, säger Hugo Del Monte Lijon 14 år.

Idén att hjälpa människor med snöskottning föddes när skolan höll stängt på grund av det kraftiga snöovädret.

– På morgonen när jag tittade ut genom fönstret såg jag att det var kaos överallt. Då började vi hjälpa grannarna med att skotta, berättar Hugo Del Monte Lijon. 

När de var klara med grannarna lade Hugo Del Monte Lijon ut sitt telefonnummer i en lokal Facebookgrupp där han och kompisen Noah Eisenring erbjöd sin hjälp. Sedan började telefonen gå varm.

– Det ringde hela tiden. Folk är väldigt tacksamma, säger Hugo Del Monte Lijon.

Fått presentkort och fika

De båda killarna erbjuder sin hjälp helt gratis till den som behöver. Men de har fått både biobiljetter och ett lokat bageri har bjudit dem på tårta och fika.

– Särskilt många äldre har det tufft ekonomiskt just nu. Då vill vi inte be om pengar. Folk blir glada, det räcker som betalning, säger Hugo Del Monte Lijon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyheter från SVT:s redaktion i Norrtälje

Mer i ämnet