• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
För många är den nyrenoverade interiören på tunnelbanevagnarna redan bekant – se Johan Tiberg på MTR visa varför den ser ut som den gör. Foto: Tim Waage/SVT

Alla tunnelbanevagnar i Stockholm ombyggda – för en miljard

Publicerad

Nu har alla tunnelbanevagnar i Stockholms kollektivtrafik byggts om för att ta emot fler passagerare och vara bättre handikappanpassade.

– Det är 270 tunnelbanevagnar som vi renoverat både på insidan och tekniskt, säger Johan Tiberg, projektchef på MTR Tech.

Uppgraderingen av alla C20-vagnar i Stockholms tunnelbana har kostat Region Stockholm runt en miljard kronor. Tågen har kört i tunnelbanan i över 25 års tid, men nu är förhoppningen att de ska klara ytterligare 25 år på rälsen efter den nya upprustningen.

De allra flesta stockholmare än nog bekanta med den nya interiören, som nu omfattar samtliga tåg i Stockholms tunnelbana.

– Utan tunnelbanan funkar inte Stockholm. Vi har en av världens mest moderna tunnelbaneflottor, men för att de här tågen ska få en längre livslängd behövde vi göra den här uppgraderingen, säger Caroline Åstrand, vd på MTR Nordic.

Följ med in i det nyrenoverade tåget och se vad som är nytt i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.