Finalen pågår i Ungdomens hus i Rinkeby från klockan 15.30 till 22. Foto: Moa Ferm/SVT

Nu ska ortens bästa poet utses

Publicerad

Finalen för poesitävlingen ”Ortens bästa poet” avgörs i Ungdomens hus i Rinkeby på söndagskvällen. Unga från hela Sverige deltar i tävlingen, som har sina rötter i poetry slam.

Tävlingen hölls första gången 2015 och har nu vuxit till ett mästerskap med tolv deltävlingar i tio städer. I lördags möttes 25 finalister i kvaltävlingar och åtta av dem har nu gått vidare till söndagens final.

Bakom Ortens bästa poet står den ideella föreningen Förenade förorter, vars syfte är att lyfta erfarenheter från förorterna och verka för att människorna som bor där ska äga berättelsen om förorten.

Juryn består bland annat av etablerade rappare, poeter och musikartister samt av slumpmässigt utvalda personer ur publiken.

Finalen pågår i Ungdomens hus i Rinkeby från klockan 15.30 till 22, och väntas locka en publik på omkring 2 500 personer.

Regler för Ortens bästa poet

Visa
  • Poeterna tävlar med egenskrivna texter.
  • Poeterna har tre minuter på sig per text.
  • Poeterna får inte använda rekvisita, beat eller annat hjälpmedel.
  • Tävlingen döms av fem jurygrupper varav tre av dessa väljs ut slumpmässigt från publiken.

Källa: Förenade förorter

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer