Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här berättar åklagaren om bevisningen i fallet, där hovrätten i mars 2021 dömde en 28-årig man till livstids fängelse för att ha dödat paret. En 26-årig man dömdes till fyra års fängelse för rån. Foto: Christine Olsson / TT

Brutalt dubbelmord i Vallentuna kan få sin upplösning

Uppdaterad
Publicerad

Nu väcks åtal mot de två män som suttit häktade misstänkta för två fall av mord i Vallentuna i januari. Männen är mellan 25 och 30 år gamla och själva hemmahörande i Vallentuna.

Det var den 15 januari som en man i 60-årsåldern och en kvinna i 50-årsåldern hittades döda i en villa i ett skogsområde i Vallentuna.

– En inringare uppgav att denne var orolig för sin vän. När polisen åkte till adressen anträffades två personer avlidna i villan, sa Per Fahlström vid Stockholmspolisen till SVT tidigare i år.

Tre veckor senare greps och anhölls två män som sedan dess suttit häktade på sannolika skäl misstänkta för två fall av mord. Nu åtalas de för mord och grovt rån.

Hade sålt en gård

– De åtalade hade kännedom om att mannen i paret cirka ett halvår tidigare sålt en gård och blivit förmögen, säger kammaråklagare Jenny Karlsson, som är förundersökningsledare.

Parets bostad låg ensligt i Vallentuna kommun, och enligt åklagaren åkte de två männen dit för att råna paret.

– Vi kom de åtalade männen på spåren genom att de gjort överföringar från målsägandenas konton till en av de åtalade männens konto samt även loggat in på den nu mördade mannens bankkonto från en av männens bostad efter gärningarna, säger Jenny Karlsson.

Teknisk bevisning

Båda männen medger att de varit på platsen för att råna paret. Enligt åklagarmyndigheten har man jobbat mycket med den tekniska bevisningen.

– Bred informationsinhämtning och stor noggrannhet har bidragit till att åklagaren har kunnat väcka åtal i ärendet. Till exempel har polisens kriminaltekniker varit på plats i det aktuella huset under en hel vecka för att genomföra brottsplatsundersökningen, säger Christer Axling, polisens utredningsledare i ärendet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT Nyheter Stockholms reporter Frida Jareteg rapporterade från det misstänkta dubbelmordet i Vallentuna. Foto: Peter Ström/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer