Ny dödsolycka vid Citybanan

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt i morse omkom en 26-årig man i samband med ett spårarbete vid Citybanan i Karlberg.

Olyckan inträffade strax efter klockan två natten till fredagen. En traktorförare skulle byta skopa och vid bytet utfördes test om skopan satt fast. Vid testet lossnade skopan som slog runt och rullade ner i kabelbrunnen där den 26-årige mannen befann sig.

Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Den omkomne mannen jobbade för en underentreprenör till Infranord

Citybanan

– Det är en oerhört tragisk olycka och våra tankar går till de anhöriga. Utredningen är redan påbörjad och vi avvaktar för att se vad denna visar. Arbetet är nu stoppat och krisstöd i projektgruppen är på plats, säger Lars Öhman, vd på Infranord AB.

Efter olyckan stoppades all tågtrafik som passerar Karlbergs station. Strax efter klockan sex på fredagsmorgonen rullade trafiken igen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Citybanan

Mer i ämnet