Poliser undersöker den plats där en 20-årig man med downs syndrom blev ihjälskjuten av polis i samband med att han bar ett leksaksvapen. Foto: TT

Ny teknisk undersökning av polisskotten

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-årige mannen med Downs syndrom som sköts ihjäl av polis i Stockholm bar på någon form av leksak som liknande ett vapen. Under fredagseftermiddagen har polis spärrat av platsen igen för ytterligare teknisk undersökning.

Uppgifterna om nya avspärrningar på platsen där skotten avlossades, i Vasastan natten mot torsdagen, bekräftas av Stockholmspolisens presstalesperson Lars Byström.

– Det stämmer, vi gör en omtagning med tekniker. Någon ska ha hittat en tomhylsa på platsen. Då beslöt vi oss för att göra en ny undersökning för att säkerställa att vi inte missat något, säger Lars Byström till TT.

Eric Torell

Nya fynd 30 meter från platsen

Sveriges Radio uppger att det var en av deras reportrar på plats som hittade en tomhylsa 20-30 meter ifrån platsen där 20-åringen blev skjuten.

– När jag var på plats hittade jag en tomhylsa, 25-30 meter ifrån där personen blev skjuten, som polisen uppenbarligen inte hade hittat. Polisen genomförde efteråt en ny teknisk undersökning och började spärra av platsen igen, säger reportern.

Det var natten mot torsdagen 20-åringen, som bar på ett leksaksvapen och upplevdes som hotfull, sköts ihjäl av flera utryckningspoliser i Vasastan i centrala Stockholm. Åklagaren har bekräftat att poliserna avlossat flera skott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eric Torell

Mer i ämnet