Föraren var inte allvarligt påverkad av alkohol eller narkotika när det brittiska indiepopbandet Viola Beach och deras manager omkom då deras bil störtade av motorvägsbron i Södertälje. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Nya svar efter popbandets dödskrasch

Uppdaterad
Publicerad

Föraren var inte gravt påverkad av alkohol eller narkotika när det brittiska indiepopbandet Viola Beach och deras manager omkom då deras bil störtade från motorvägsbron i Södertälje.

Polisen har fått de första svaren från obduktionen efter kraschen, som kostade fem människor livet, rapporterar lokala medier.

– Det har gjorts ett snabbtest och det hade visat om det fanns höga halter i blodet men kanske inte låga, säger polisens ansvarige utredare Lars Berglund till Länstidningen Södertälje.

Bandet var på väg från en spelning på festivalen Where's the Music i Norrköping när olyckan inträffade på E4 natten till lördagen den 13 februari. Bron var på väg upp för att oljetankern Tellus skulle passera. Det fanns misstankar om att fartyget körde över den kraschade bilen, men obduktionen visar att så inte var fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Motorvägsbron i Södertälje

Mer i ämnet