Foto: Frida Claesson/SVT

Nya Tvärbanans första etapp klar – trafikerar Bromma flygplats

Uppdaterad
Publicerad

Nu har startskottet gått för första etappen av Tvärbanas förlängning till Kista och Helenelund. Under söndagen kunde SL-resenärer för första gången kliva på och av vid de två nya hållplatserna Bromma Blocks och Bromma flygplats.

De två nya hållplatserna Bromma Blocks och Bromma flygplats blev startskottet på Tvärbanas nya linje 31. När hela förlängningen är färdig går trafiken från Norra Ulvsunda förbi Rissne, Kista centrum och vidare mot Helenelund. En viktig kollektivtrafiksatsning enligt trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M).

Miljö- och kollektivtrafikregionråd Tomas Eriksson (MP) och trafikregionråd Kristoffer Tamsons (M). Foto: Lisa Liljefors/SVT

– Det här är ett sätt att bygga ihop Stockholm på tvären. Där har kollektivtrafiken tidigare varit bristfällig, säger trafikregionrådet.

Den nya delen av Tvärbanan är enligt politikerna en förutsättning för de befintliga och de tiotusentals nya planerade bostäderna som växer fram i området.

– Det byggs bostäder i Ursvik och längs hela sträckan, då måste man också bygga kollektivtrafik, annars vet vi att människor väljer bilen framför kollektivtrafiken, säger miljö- och kollektivtrafikregionråd Tomas Eriksson (MP).

Norra Ulvsunda,

Bromma Blocks

Bromma flygplats

Solvalla

Rissne

Ursviks torg

Ursvik norra

Ärvinge

Kista centrum

Kistamässan

Helenelund

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.